Trap Lopen in het bos

Bij Trap lopen laat je de kinderen over een wel heel unieke trap lopen. Deze bestaat namelijk niet uit metaal of hout maar wel uit mensen! Dit spel is bijzonder leuk als opwarming en team-building.

 

TrappenBij de start van ‘Trap Lopen’ wordt één persoon geblinddoekt. Hij of zij moet op een andere persoon omhog lopen. De eerste persoon vormt de eerste trede van de trap. Hij moet op zijn handen en kniën steunen. De volgende persoon zal iets groter moeten zijn en moet zich net zoals de eerste trede op handen en kniën zetten. De derde trede zal bestaan uit een persoon die in haasje-over-stand staat…

De persoon die de trap bewandelt zal uiteindelijk terecht moeten komen op de schouders van iemand die rechtopstaat. Het leuke bij het werken met een blinddoek is dat de persoon niet weet hoe hoog ze wel geklommen zijn. Als hij of zij bovenstat gaan ze pas zien hoe hoog te wel geklommen zijn. Nauturlijk spreekt het voor zich dat de wandelaar goed begeleid zal moeten worden. Als je met een grote groep bent kunnen de andere kinderen ook een soort trapleuning vormen.

 

Alternatieven

Om meerdere kinderen te laten spelen kan je ook verschillende trappen maken. Ook trappen die naar boven en opnieuw naar beneden gaan kunnen gevormd worden. Het team dat het eerste een trap kan beklimmen en weer afgaat is gewonnen en mag bijvoorbeeld beginnen met de volgende activiteit.

 

 

 

Benodigde Materialen voor Trap oplopen

Raadt de kinderen aan om makkelijke en vuile kledij aan te trekken. Optioneel kan er ook een mat op de grond geplaatst worden.