Dropping: een klassiek bosspel

Een van de klassiekers van bosspelen is ongetwijfeld de dropping. Je wordt gedropt ergens in een bos en moet met behulp van aanwijzingen er zien uit te raken.

 

Spelregels

Standaard spelregels zijn er niet. De regels voor de dropping worden meestal vooraf afgesproken tussen de spelleider en de deelnemers. Meestal worden deelnemers op een onbekende plek gedropt. Via een reeks van aanwijzingen moeten ze een uitweg zien te vinden in het bos. Gelijkaardige bosspelen zoals “een dief in de nacht” zijn hierop varianten.

 

dropping in het bos

Fun-factor van een dropping bosspel

Het onbekende is hetgeen dit bosspel zo aantrekkelijk maakt. De organisatoren kunnen de deelnemers op het verkeerde been zetten. De contestanten moeten hier doorheen zien  om de opdracht tot een goede einde te brengen. Grappige en spannende details zoals het geluid van varkens of andere dieren doen de spelkandidaten vermoeden dat ongewenste dieren hen op de hielen zitten. Terwijl dit vaak luidsprekers zijn, geplaatst door de organisatie.

 

Teambuilding

Een dropping kan de ideale manier zijn om een team van werknemers te versterken. Het is de uitgelezen manier om aan teambuilding te doen. De deelnemers zijn van elkaar afhankelijk voor een snelle en goede afloop van het spel. De banden tussen de collega’s worden versterkt. En dat zal zich later uiten in een team dat meer samenwerkt.

 

Wie organiseert droppings in het bos?

Droppings zijn vrij gekend. Hoewel er veel werk aan vooraf gaat, zal een organisatie zoals Chiro of KSA dit meestal zelf organiseren. Ook sommige vzw’s zullen voor hun eigen leden een bosspel zoals dropping in elkaar boksen. Maar sommige bedrijven die een teambuilding willen organiseren, hebben hiervoor geen tijd. Daarom besteden ze de organisatie en ontwikkeling van een originele dropping uit aan een professionele organisatie. Ga bij Google eens op zoek naar het keyword “droppings”. Er zijn genoeg bedrijven die zich specialiseren in het organiseren van droppings en aanverwanten.